17 de desembre del 2012

Internet

Benvolgudes famílies:

Degut a que en diferents moments, des de fa uns cursos, ens han arribat a l’escola diferents situacions conflictives derivades d’un mal ús d’internet i sobretot de les xarxes socials, hem considerat necessari facilitar-vos la següent informació:
Internet és un lloc ple d'oportunitats per als menors, on poden aprendre, comunicar-se o jugar. Però també hi ha alguns riscos i consells de seguretat que han de conèixer per evitar problemes. L'adquisició de la competència digital i l'exercici responsable de la ciutadania passa per tenir coneixements del que és permès a la xarxa i el que és una infracció, tenir consciència de la pròpia identitat digital i saber salvaguardar les dades personals, detectar abusos i saber demanar ajut a les persones adultes o conèixer els sistemes de protecció contra les amenaces dels programaris maliciosos
Seguint la normativa espanyola de Protecció de Dades, les xarxes socials no admeten altes d'usuaris menors de 14 anys.
Per donar-se d'alta en una xarxa social, l'usuari ha de facilitar a l'administrador un seguit de dades personals i acceptar les condicions del contracte de privacitat que aquestes empreses estableixen per usar aquestes dades.
El REIAL DECRET 1720/2007, de 21 de desembre, pel qual s’aprova el Reglament de desplegament de la Llei orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, regula a l'article 13.1 el procediment per al tractament de dades de menors d’edat:
Es pot procedir al tractament de les dades dels més grans de catorze anys amb el seu consentiment. En el cas dels menors de catorze anys es requereix el consentiment dels pares o tutors.
Enllaços d’interès que els trobareu a la revista de l’escola.
Atentament,
L’Equip Directiu
 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada